Account Manager

Hvordan er det å jobbe som Account Manager i Academic Work?

Vi har hatt en helt fantastisk reise siden 1998, men vi er langt fra ferdige. Vi er alltid på utkikk etter flere Account Managers som vil drive vår virksomhet fremover med sin ambisjon. Til rollen som Account Manager, ser vi etter mennesker som hele tiden utfordrer seg selv og som går den ekstra milen. Connect med oss og bli varslet når vi rekrutterer nye Account Managers.  

Connect

Opprett kontakt med oss for å bli oppdatert om nye stillinger.

Alle ledige stillinger

Hva gjør en Account Manager?

Å jobbe som Account Manager kan beskrives som å drive sin egen virksomhet, eller «et selskap i selskapet», om du vil. Du vil gjøre alt fra å prospektere og finne nye forretningsmuligheter, til å følge opp og utvikle kundeforholdet til eksisterende kunder. Du samarbeider tett med våre Consultant Managers og Recruitment Consultants for å finne den rette kandidaten for kunden. Ved større avtaler vil du også jobbe tett med våre spesialister og samarbeide med ulike avdelinger.

Salg blir ofte beskrevet som et tallspill. Dette stemmer, og vår salgskultur er forankret i høy aktivitet. Men, enda viktigere enn antall salgsmøter du gjennomfører er de gode og langsiktige relasjonene du skaper med dine kunder. I Academic Work jobber du med dine kunder gjennom hele karrieren.

De 5 vanligste arbeidsoppgavene for en Account Manager er:

  • Prospektering: Søke etter nye kundekontakter, både blant de kundene du allerede har bearbeidet, men også mot nye potensielle bedrifter som ikke har kjøpt tjenester av oss tidligere.
  • Møtebooking: Ringe eller besøke kunder og booke salgsmøter.
  • Salgsmøter: Møter hos kunder hvor innsalget av våre tjenester og produkter skjer. Formålet med salgsmøter er bygge relasjoner og finne riktig løsning for kunden.
  • Strategisk bearbeiding: Ha oversikt over hva som skjer hos kundene dine og hvilke eksterne og interne utviklinger som kan påvirke dem, og på den måten være en strategisk partner for deres fremtidige behov.
  • Samarbeid: Koordinere og samarbeide med rekrutteringsteamet i Academic Work for å gjøre avtalen vellykket fra start til slutt.

Karrieremuligheter som Account Manager

Som Account Manager får du store muligheter til å utvikle deg. Et eksempel er vårt interne kompetanseutviklingsprogram, Career Steps, som er utviklet for å hjelpe våre Account Managers med å vokse og utvikle seg, både profesjonelt og personlig. Du vil få muligheten til å tre inn i nye roller og ta karrieresteg som blant annet Team Manager, Senior Account Manager, Key Account Manager, Sales Coach eller andre spesialistroller. Takket være vår store, internasjonale organisasjon, får du tilgang til opplæring, coaching og støtte underveis i din karriere. Om du ikke tar steg inn i nye roller, vil du ta steg innad i rollen som Account Manager. Samtidig som du utvikler relasjonene til dine kunder og hjelper dem med å vokse, vil din portefølje vokse med. Over tid vil du naturlig nok håndtere større klienter og skape større og mer komplekse avtaler. 

Vil du bli en Account Manager?

Alle kan lykkes i rollen som Account Manager i Academic Work. Når vi ser etter nye Account Managers ser vi på ditt fremtidig potensial og personlighet. Derfor starter vi rekrutteringsprosessen med tester i stedet for å se på CV-en din. Connect med oss, og du vil bli varslet når vi publiserer en stilling som Account Manager.  

Connect med oss

Nydalsveien 33
0484 Oslo Veibeskrivelse careers@academicwork.no +47 23 00 90 70 Vis side

Trondheim

Nedre Bakklandet 58C
7014 Trondheim Veibeskrivelse careers@academicwork.no +47 23 00 90 70 Vis side

Teamtailor

Karrierenettsted fra Teamtailor